«Geoactiva’t». Establir sinergies entre nivells educatius diferents

«Geoactiva’t». Establir sinergies entre nivells educatius diferents

El projecte Geoactiva’t neix al Departament de Geografia de la Universitat de Girona com a eina per acostar els estudiants del grau de Geografia, Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient a la tasca docent de secundària i, alhora, presentar, als alumnes d’ESO, conceptes, eines i mètodes de l...

Saved in:
Translated title: “Geoactiva’t”. Creating synergies among different levels of education
«Geoactiva’t». Establecer sinergias entre diferentes niveles educativos
«Geoactiva’t». Mettre en place des synergies entre différents niveaux d’éducation
Journal Title: Documents d'Anàlisi Geogràfica
First author: Josep Padullés Cubino
Other Authors: Dolors Roset Pagès;
Anna Ribas Palom;
Jaume Feliu Torrent
Traslated keyword:
Language: Undetermined
Get full text: http://dag.revista.uab.es/article/view/v63-n3-padulles-roset-ribas-feliu
Resource type: Journal Article
Source: Documents d'Anàlisi Geogràfica; Vol 63, No 3 (Year 2017).
DOI: http://dx.doi.org/10.5565/rev/dag.484
Publisher: Universitat Autònoma de Barcelona
Usage rights: Reconocimiento - NoComercial (by-nc)
Categories: Social Sciences/Humanities --> Geography
Abstract: El projecte Geoactiva’t neix al Departament de Geografia de la Universitat de Girona com a eina per acostar els estudiants del grau de Geografia, Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient a la tasca docent de secundària i, alhora, presentar, als alumnes d’ESO, conceptes, eines i mètodes de la geografia des d’una perspectiva experimental i dinàmica. S’organitza a partir de sis sessions, amb la col·laboració de quatre llicenciats o graduats en Geografia que han realitzat el màster en Formació del Professorat d’ESO i batxillerat. Entre els èxits assolits per aquest projecte, en destaquen la motivació per aprendre que es genera entre l’alumnat de secundària, la possibilitat que té l’alumne del grau de descobrir la tasca docent abans de realitzar els estudis de postgrau i la promoció que es fa dels estudis del grau de Geografia en l’àmbit de l’educació secundària.
Translated abstract: The Geoactiva’t project was designed by the Department of Geography at the University of Girona as a tool to introduce undergraduate students to secondary teaching, as well as to show secondary school students various concepts, tools and methods used in geography from an experimental and dynamic perspective. The project is organized in six different sessions with the collaboration of four graduates of the Bachelor’s Degree in Geography who have completed a master program in secondary education. The major goals of the Geoactiva’t project include fostering motivation for learning among secondary school students, discovering secondary teaching before reaching the post-graduate level and promoting geography studies in secondary education.
El proyecto Geoactiva’t nace en el Departamento de Geografía de la Universidad de Girona con el doble objetivo de, por una parte, acercar el alumnado del grado de Geografía, Ordenación del Territorio y Gestión del Medio Ambiente a las tareas docentes de secundaria y, por otra, presentar a los alumnos de secundaria conceptos, herramientas y métodos de la geografía desde una perspectiva experimental y dinámica. Se organiza a partir de seis sesiones que cuentan con la colaboración de cuatro licenciados o graduados en Geografía que han realizado el máster en Formación del Profesorado de ESO y bachillerato. Entre los logros de este proyecto, destacan la motivación para aprender que se genera entre el alumnado de secundaria, la posibilidad que tiene el estudiante de grado de descubrir la tarea docente antes de iniciar estudios de postgrado y la promoción de los estudios del grado de Geografía en el ámbito de la educación secundaria.
Le projet Geoactiva’t a été conçu dans le Département de Géographie de l’Universitat de Girona dans un double objectif : en premier lieu, faire connaître l’enseignement secondaire aux étudiants suivant la licence de Géographie, de l’Aménagement du Territoire et de Gestion de l’Environnement, et aussi, initier les élèves de l’enseignement secondaire aux concepts, outils et méthodes de la géographie dans une perspective dynamique et expérimentale. The projet est organisé autour de 6 sessions d’enseignement avec la participation de 4 géographes qui ont achevé le Master de Formation des Enseignants de l’école secondaire. Les réalisations de ce projet comprennent la motivation pour apprendre généré par le projet chez les élèves de secondaire, la possibilité offerte à l’étudiant de la Licence de Géographie de découvrir la tâche d’enseignement avant de commencer des études de troisième cycle et la promotion des études de Licence de Géographie parmi les élèves de l’enseignement secondaire.